Nie jesteś zalogowany na forum.
Strony: 1
Skrzynki intencji modlitewnych czy dzwonienie do radia Maryja, aby księża modlili się za kogoś nie popieram, gdyż najczęściej działo to tak, iż człowiek myśli "niech się inni za mnie modlą".
Pozdrawiam w miłości Chrystusowej,
you_Peter
A ja nie widzę nic złego w modlitwie za innych. Człowiek potrzebuje modlitwy wstawienniczej, wsparcia drugich osób. Uważam, że modlitwa w czyiś intencjach jest równie ważna jak modlitwa we własnych intencjach. My Chrześcijanie powinniśmy modlić się za siebie nawzajem. Tobie pewnie chodzi o sytuację, że ktoś zaniedbuje modlitwę ponieważ ktoś inny już się za coś modli. W takim przypadku możemy modlić się za tą osobę z wzajemnością.
Módlmy się za siebie nawzajem!
pozdrawiam
Jak najbardziej zgadzam się w tym, że musimy modlić się za siebie wzajemnie. Gdy ktoś chce by inni się za niego modlili, sam nie wkładając w to żadnej modlitwy trzeba się raczej modlić o jego nawrócenie.
Również pozdrawiam,
you_Peter
Zgoda, może być sytuacja że ktoś nie potrafi się jeszcze modlić a potrzebuje modlitwy, a nawrócenia potrzebujemy dosłownie wszyscy, po prostu każdy jest na innym etapie rozwoju duchowego...
Zgodzę się po części. Każdy jest na innym etapie - owszem, jedni są jeszcze niemowlętami, a inni są już dojrzałymi chrześcijanami.
Nawrócenia jest raz (chyba, że ktoś nawróci się, a następnie odwróci się od Boga, potem znowu się nawróci), my nie potrzebujemy ciągle nawrócenia, ale musimy budować się w Panu, abyśmy nie byli ciągle tymi niemowlętami.
Pozdrawiam serdecznie,
you_Peter
Zgodzę się w całości Poprzez ciągłe nawracanie rozumiem wzrastanie w wierze
A jeśli chodzi o przełom to u mnie nastąpił on 30 stycznia 2013 kiedy po +/- 10 latach poszedłem do spowiedzi
Strony: 1
[ Wygenerowano w 0.029 sekund, wykonano 8 zapytań - Pamięć użyta: 682.47 kB (Maksimum: 781.55 kB) ]